Aktualności

10.X.2023 r., zakończyło się głosowanie w plebiscycie Echa Dnia "Mistrzowie Smaku 2023". To czytelnicy wybrali najlepsze restauracje w województwie świętokrzyskim, a restauracja Polonia w buskim Hotelu Polonia Park zajęła I miejsce w plebiscycie. Ten nowy lokal na kulinarnej mapie Buska-Zdroju serwuje gościm doskonałej jakości daniami z kuchni staropolskiej.

https://echodnia.eu/swietokrzyskie/oto-najlepsze-restauracje-2023-roku-w-regionie-swietokrzyskim-czytelnicy-echa-dnia-wybrali-oto-zwyciezcy-plebiscytu-mistrzowie/ga/c1-17999003/zd/71236601

 IMG 20231002 WA0019

Te prestiżowe nagrody przyznawane są przez krajową kapitułę ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” dla wyjątkowych produktów tradycyjnych.
W tym roku statuetkę „Perły 2023” odebrał nasz kolega z Izby, Piotr Suchoń – właściciel Gospodarstwa Rybackiego Stawy 2A, gm. Imielno, podczas organizowanych w Poznaniu targów „Smaki Regionów” 29 września - 1 października 2023r.
Swoje produkty z woj. świętokrzyskiego zaprezentowali również:
Członkowie OŚ Izby:
Sery Sandomierskie od Dziedzica i Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Opatowa,
oraz Pasieka Dobra Pszczoła, Wanilia i Migdały, Manufaktura Anety.

 eko fot jstefanczyk 10a  eko fot jstefanczyk 4

Wśród Laureatów II edycji Konkursu kat. "Najlepszy przetwórca ekologiczny 2023" na trzecim miejscu w Polsce zatryumfowała przetwórnia „Sad Danków” Dawida Piechoty z Dankowa Dużego w powiecie włoszczowskim.

Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2-3 września 2023 r. - Program

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji

Program na potykacz

Aż trzy produkty WSP SPOŁEM zostały dostrzeżone w konkursie Złoty Paragon 2023.

26.05.2023 r. podczas uroczystej Gali Liderów Rynku FMCG i Handlu, pierwsze miejsce przyznano dla Majonezu Kieleckiego oraz dwa pozostałe wyróżnienia: dla Ketchupu Kieleckiego i Octu Kieleckiego.

https://www.wspspolem.com.pl/aktualnosci/kolejna-nagroda-glowna-i-2-wyroznienia-dla-wsp-spolem/

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury