Aktualności

 

  20220515 131441 1

W skansenie etnograficznym w Tokarni 15 maja 2022 roku królowały rośliny. Podczas rodzinnej imprezy „Zielonym do góry”, przez cały dzień można było dowiedzieć się wszystkiego na temat ogrodnictwa i pielęgnacji roślin. Wśród wielu zaplanowanych w tym dniu atrakcji, na uwagę zasługiwał "Jarmark Zimnej Zośki". Oddział naszej Izby oraz członkowie uczestniczyli ze sprzedażą produktów lokalnych i regionalnych. .

279217295 1247900495617242 5990697609546316912 n

W słoneczny weekend majowy /3 maja/ odbyła się kolejna edycja Pikniku serowo-winnego na dziedzińcu serowarni Sery Sandomierskie w Drygulcu w gminie Wojciechowice. Na gości czekały pyszne sery od Dziedzica, regionalne wina, lokalne przysmaki przygotowane przez KGW z Drygulca i Wojciechowic oraz pokaz bydła mlecznego i pstrągi pieczone na miejscu ze stawów Dziedzica.

20220430 155931

 W dniach 30 kwietnia i 1 maja 2022 roku na bulwarze wiślanym w Sandomierzu odbył się IV Targ Sandomierski. Organizatorami eventu byli: 

 20220430 161731

plakat

W dniach 1-2 maja 2022 roku w Parku Etnograficznym w Tokarni odbył się "6. Świętokrzyski Festiwal Smaków". Organizatorzy wydarzenia to: Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Muzeum Wsi Kieleckiej, Starostwo Powiatowe w Kielcach oraz Echo Dnia. Wśród wystawców obecni byli członkowie Oddziału Świętokrzyskiego Izby, którzy prezentowali swoje regionalne produkty.

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury