Aktualności

28 maja 2023r. w słoneczną niedzielę, w pięknym otoczeniu dworu w Skotnikach koło Sandomierza odbyło się "Śniadanie na Dworze". Wśród partnerów wydarzenia PIPRiLOŚ, a w pakiecie śniadaniowym również produkty naszych członków.

 afisz śniadanie

Za nami kolejny festiwal smaków regionalnych. W dniu 21 maja 2023r. w Parku Etnograficzny w Tokarni odbyła się  XXII edycja ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” 2023 na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy.  Organizatorami wydarzenia są: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach oraz Muzeum Wsi Kieleckiej.

Plakat Muzeum Wsi Kieleckiej 768x1107 

 

Czy turystyka wiejska powinna zająć priorytetowe miejsce w Strategii Rozwoju Turystyki Województwa Świętokrzyskiego???

rot   rot 2

 plakat festiwal smaków otwarty2  

Majówka w Tokarni 30 kwietnia i 1 maja br. z przysmakami i produktami lokalnymi członków Izby. Na stoiskach można było degustować i zakupić m.in. miody, sery z mleka krowiego i koziego, wina, nalewki, ekologiczne przetwory owocowe, produkty z jagody kamczackiej, krówki, śliwki w czekoladzie, czekolady artystyczne, wędliny czy wodę buskowiankę. 

Logo Polskie Kulinaria 2 

Plakat A4 2023 2

III edycja ogólnopolskiego wydarzenia "POLSKIE KULINARIA BUSKO-ZDRÓJ 2023" zaplanoawana jest w dniach 2-3 września 2023 roku.

ZAPRASZAMY

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury